De Nieuwe Compagnie, Hoogezand

Eigenschappen

Agrarische grond in Hoogezand
Oppervlakte: 1000m²
Prijs: €N.O.T.K. k.k.

Adresgegevens

Straat: De Nieuwe Compagnie
Plaats: Hoogezand
Provincie: Groningen

Omschrijving

Prachtig perceel agrarische grond te koop in Hoogezand, Groningen. Gelegen aan De Nieuwe Compagnie.

Perfect als investering of voor eigen gebruik. U kunt het gebruiken voor land- en tuinbouwdoeleinden of het houden van vee. Agrarische grond kopen als investering kan onder andere interessant zijn omdat het verpachten van de grond vanwege de lage rentestanden meer rendement oplevert dan het geld op uw spaarrekening houden. Door zelf te beleggen in de aankoop van grond kunt u een goed rendement verwachten. De trend van de laatste jaren vertoont een continue waardestijging van de gronden.

De locatie

Hoogezand (Gronings: Hogezaand) is een plaats in de provincie Groningen in Nederland. Het is ook de naam van de voormalige gemeente die in 1949 is opgegaan in de gemeente Hoogezand-Sappemeer. Sinds 1 januari 2018 behoort Hoogezand tot de op die datum ingestelde gemeente Midden-Groningen.

De naam verwijst naar een hooggelegen plek in het veen, het Hooge Sandt. Het Hooge Sandt werd in 1618 doorsneden door het graven van een kanaal, het Winschoterdiep (dat liep door de huidige Meint Veningastraat en Hoofdstraat), bedoeld om het veen te ontginnen. Op deze plek ontstond een nederzetting. Het jaar 1618 geldt als officieel stichtingsjaar van de plaats.
De gemeente Hoogezand telde bij de oprichting in 1795 4.044 inwoners. In 1947 was dit opgelopen tot 13.194 inwoners.

Deze kavel ligt op een prachtige locatie net onder Hoogezand en dicht bij het watersportgebied het ‘Zuidlaardermeer’.

Klik hier voor meer informatie.

Zit uw ideale kavel er niet tussen en wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe plaatsingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Wilt u informatie in het algemeen? Neem dan contact op via het contactformulier.

Oppervlakte 1000m²
Prijs €N.O.T.K. k.k.

Interesse

Geïnteresseerd? Laat hieronder uw gegevens achter    Locatie