Eerste Tochtweg, Nieuwerkerk a/d IJssel

Eigenschappen

Bouwgrond in Nieuwerkerk a/d IJssel
Oppervlakte: 10.135 m²
Prijs: N.O.T.K k.k.

Adresgegevens

Straat: Eerste Tochtweg
Plaats: Nieuwerkerk a/d IJssel
Provincie: Zuid-Holland

Omschrijving

Perceel bouwgrond te koop in Nieuwerkerk a/d IJssel, Zuid-Holland. Dit prachtig gelegen perceel kan voor een investeerder en/of projectontwikkelaar uitermate geschikt zijn om in de toekomst op te bouwen of met een flinke winst binnen een aantal jaar door te verkopen.

In de structuurvisie van de gemeente geeft men aan dat het perceel als bestemming woongebied uit te werken heeft.

Klik hier voor meer informatie over deze bestemming.

De gemeente heeft enkele jaren geleden al veel kavels in de nabije omgeving opgekocht.

De locatie

Nieuwerkerk aan den IJssel is een plaats in de gemeente Zuidplas op de westelijke oever van de Hollandsche IJssel, ongeveer tien kilometer ten noordoosten van Rotterdam. Tot 1 januari 2010 was het een zelfstandige gemeente in de provincie Zuid-Holland en telde toen 21.648 inwoners.

In dit gebied ligt het laagste punt van Nederland, 6,76 meter onder NAP nabij de eendenkooi bij de Derde Tochtweg.

De plaats Nieuwerkerk aan den IJssel ligt hoofdzakelijk in de Zuidplaspolder en Prins Alexanderpolder, en wordt door enkele gemalen drooggehouden. Er zijn onder andere de volgende wijken: Dorrestein, het Oude Dorp, Oranjebuurt, Zuidplaspolder (met Kruiden, Dalen, Mossen en Velden), Esse (Hoog en Laag) en Parkzoom. Er wordt momenteel gewerkt aan Esse Zoom (Hoog en Laag), dat ten zuiden van de Esse komt te liggen. Bij Nieuwerkerk aan den IJssel horen ook de gemeenschappen Kortenoord en de aan de Hollandse IJssel gelegen buurtschappen Klein- en Ver-Hitland in Hitland met het gelijknamige natuurgebied. Nieuwerkerk aan den IJssel is praktisch aaneengegroeid met Capelle aan den IJssel op een ‘groene strook’ met weilanden na. Tegenwoordig ligt de Rotterdamse Vinex-wijk Nesselande tegen de plaats aan, slechts gescheiden door de A20.

De regering diende eind 2008 een wetsvoorstel in om de gemeenten Nieuwerkerk aan den IJssel, Moordrecht en Zevenhuizen-Moerkapelle samen te voegen tot een nieuwe gemeente: Zuidplas. Deze fusie was op 1 januari 2010 een feit.

Zit uw ideale kavel er niet tussen en wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe plaatsingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Wilt u informatie in het algemeen? Neem dan contact op via het contactformulier.

Oppervlakte 10135 m²
Prijs N.O.T.K. k.k.

Interesse

Geïnteresseerd? Laat hieronder uw gegevens achter


    Locatie