Langeweg, Stellendam

Eigenschappen

Agrarische grond in Stellendam
Oppervlakte: 150m²
Prijs: €N.O.T.K. k.k.

Adresgegevens

Straat: Langeweg
Plaats: Stellendam
Provincie: Zuid-Holland

Omschrijving

Mooi perceel agrarische grond te koop in Stellendam, Zuid-Holland. Dit perceel is gelegen aan de Langeweg.

Perfect als investering of voor eigen gebruik. U kunt het gebruiken voor land- en tuinbouwdoeleinden of het houden van vee. Agrarische grond kopen als investering kan onder andere interessant zijn omdat het verpachten van de grond vanwege de lage rentestanden meer rendement oplevert dan het geld op uw spaarrekening houden. Door zelf te beleggen in de aankoop van grond kunt u een goed rendement verwachten. De trend van de laatste jaren vertoont een continue waardestijging van de gronden.

De locatie

Stellendam is een dorp in de gemeente Goeree-Overflakkee, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het dorp heeft 3.490 inwoners. Stellendam ligt aan de Rijksweg N57. Vanaf grote afstand is de opvallende witgeschilderde molen Korenlust aan de Molenkade van Stellendam te zien.

Stellendam is een relatief jong dorp; de polder waarin het gelegen is is pas halverwege de 18e eeuw drooggelegd. Wel heeft er rond 1220 nabij de huidige locatie van Stellendam een eiland gelegen, Zomerland. Na de aanleg van de Statendam tussen Westvoorn en Overflakkee in 1766 (zie artikel: Westvoorn) konden de gronden ten noorden van de dam al snel bedijkt worden. In 1769 werd het besluit genomen voor de indijking van de gorzen aan de kant van het eiland Goeree, de Adrianapolder. In 1780 werden alle gorzen tussen Goeree en Overflakkee in één keer ingedijkt, waardoor de Eendragtspolder ontstond, in de volksmond aangeduid als Stellendamse polder. De polder werd verdeeld onder de particulieren en er werd een dorpje in gesticht; Stellendam.

Klik hier voor het bestemmingsplan.

Zit uw ideale kavel er niet tussen en wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe plaatsingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Wilt u informatie in het algemeen? Neem dan contact op via het contactformulier.

Oppervlakte 150m²
Prijs €N.O.T.K. k.k.

Interesse

Geïnteresseerd? Laat hieronder uw gegevens achter    Locatie