Van Ophovenlaan, Wilbertoord

Eigenschappen

bosgrond in Wilbertoord
Oppervlakte: 1253m²
Prijs: €N.O.T.K. k.k.

Adresgegevens

Straat: Van Ophovenlaan
Plaats: Wilbertoord
Provincie: Noord-Brabant

Omschrijving

Prachtig perceel agrarische grond te koop in Wilbertoord, Noord-Brabant. Het perceel is gelegen aan de Van Ophovenlaan.

Perfect als investering of voor eigen gebruik. U kunt het gebruiken voor land- en tuinbouwdoeleinden of het houden van vee. Agrarische grond kopen als investering kan onder andere interessant zijn omdat het verpachten van de grond vanwege de lage rentestanden meer rendement oplevert dan het geld op uw spaarrekening houden. Door zelf te beleggen in de aankoop van grond kunt u een goed rendement verwachten. De trend van de laatste jaren vertoont een continue waardestijging van de gronden.

De locatie

Wilbertoord is een ontginningsdorp in de gemeente Mill en Sint Hubert. Op 1 januari 2019 telde Wilbertoord 1.076 inwoners.

In 1837 lag op de plaats van het huidige Wilbertoord niet meer dan een kleine nederzetting in de Peel, waar slechts zes huizen stonden. Door de maatschappij Princepeel werd tussen 1888 en 1908 een gebied van 580 ha in cultuur gebracht. De directeur van deze maatschappij was Dominicus van Ophoven. De Dominicushoeve herinnert nog aan hem.

Omstreeks 1920 werd een weg aangelegd van Mill naar Landgoed Princepeel, en hierlangs werden ontginningswerkzaamheden uitgevoerd. Het Rijk verleende renteloze voorschotten voor de bouw van boerderijen, en zo ontstond Wilbertoord. Langzamerhand vestigden zich hier meer mensen en in 1928 werd er een drieklassige school geopend. De bevolking leeft van land- en tuinbouw.

Klik hier voor meer informatie.

Zit uw ideale kavel er niet tussen en wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe plaatsingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Wilt u informatie in het algemeen? Neem dan contact op via het contactformulier.

Oppervlakte 1253 m²
Prijs €N.O.T.K. k.k.

Interesse

Geïnteresseerd? Laat hieronder uw gegevens achter    Locatie