Kerkstraat, Donkerbroek

Eigenschappen

Agrarische grond in Donkerbroek
Oppervlakte: 500m²
Prijs: €N.O.T.K. k.k.

Adresgegevens

Straat: Kerkstraat
Plaats: Donkerbroek
Provincie: Friesland

Omschrijving

Mooi perceel agrarische grond te koop aan de Kerkstraat in Donkerbroek, Friesland.

Perfect als investering of voor eigen gebruik. U kunt het gebruiken voor land- en tuinbouwdoeleinden of het houden van vee. Agrarische grond kopen als investering kan onder andere interessant zijn omdat het verpachten van de grond vanwege de lage rentestanden meer rendement oplevert dan het geld op uw spaarrekening houden. Door zelf te beleggen in de aankoop van grond kunt u een goed rendement verwachten. De trend van de laatste jaren vertoont een continue waardestijging van de gronden.

De locatie

Donkerbroek is een dorp in de gemeente Ooststellingwerf, in de Nederlandse provincie Friesland. Het is ten noordwesten gelegen van Oosterwolde en ten zuidoosten van Drachten.

Op 1 januari 2018 had Donkerbroek 1833 inwoners. Onder Donkerbroek vallen ook de buurtschappen; ’t Hoogezand, Bovenveld, De Koelanden, Drie Tolhekken (klein deel), Moskou (grotendeels) en Petersburg (grotendeels).

Langs Donkerbroek loopt de toeristische route De Friese Wouden. Door het dorp loopt de Opsterlandse Compagnonsvaart die deel uitmaakt van de Turfroute. Rondom Donkerbroek bevonden zich uitgestrekte bossen en heidevelden.

Anno 2018 resteert hiervan op loopafstand van het dorp het landgoed Ontwijk. Hier is op een beperkte oppervlakte een staalkaart van het vroegere landschap terug te vinden in de vorm van bos, lanen, heide en veentjes. Ook zijn er resten van een wielerbaan en een openluchttheater. In het bos leven een tiental reeën en vele soorten bosvogels. De veentjes herbergen bruine en groene kikkers en libellen als viervlek, noordse witsnuit en grote keizer.

Klik hier voor meer informatie.

Zit uw ideale kavel er niet tussen en wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe plaatsingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Wilt u informatie in het algemeen? Neem dan contact op via het contactformulier.

Oppervlakte 500m²
Prijs €N.O.T.K. k.k.

Interesse

Geïnteresseerd? Laat hieronder uw gegevens achter    Locatie