Bosgrond

Uitgelichte Bosgrond

Waarom investeren in Bosgrond?

Investeren in bosgrond

Het kopen van bosgrond is een goede belegging, de afgelopen jaren steeg de waarde van bosgrond namelijk jaarlijks met 3%. Bijkomend voordeel van het bezitten van een stuk bosgrond is dat het niet meetelt als vermogen. Dit levert diverse belastingvoordelen op. Bosgrond heeft daarnaast een tijdloze waarde, het gaat niet stuk, failliet of verloren. Investeren in bosgrond betekent dus investeren in een tijdloos ‘object’. Daarbij is het investeren in bosgrond aantrekkelijk vanwege de houtopbrengst. Per hectare levert het zo’n 7,3 kubieke meter hout op per jaar. Er geldt in het geval van bosgrond geen onderhoudsplicht maar u heeft wel het recht om uw bos jaarlijks te dunnen of kappen.

Bosgrond bezitten

Door uw eigen stuk bos te bezitten draagt u bij aan het behoud van de natuur in Nederland en legt u daardoor het CO2 in hout vast. Bosgrond is immers schaars omdat er veel wordt opgeofferd voor de bouw van bijvoorbeeld wegen en woningen. Een perceel bosgrond is in het bestemmingsplan aangeduid voor behoud, ontwikkeling en/of herstel van bos of natuur. Er mag dus niet gebouwd worden op bosgrond. Bosgrond mag ook niet worden ingezet voor commercieel gebruik. Uw eigen bos biedt u zelf wel de kans om tot rust te komen of recreatief bezig te zijn. De prijzen van bosgrond kunnen sterk variëren, afhankelijk van o.a. de grootte en ligging van het perceel.

Bosgrond kopen via Grondplatform.nl

Bent u op zoek naar bosgrond als investering of voor uw eigen rust en ontspanning? Grondplatform.nl helpt u graag met het vinden van een geschikte kavel voor de juiste prijs en brengen u in contact met de verkopende partij. Wij zijn onafhankelijk en staan voor u klaar met objectief advies.

Zoekopdracht

U kunt natuurlijk regelmatig ons aanbod bekijken maar wij bieden u ook de mogelijkheid een zoekopdracht bij ons te plaatsen. Wij zullen dan aan de hand van door u opgegeven criteria: grootte, bestemming, regio of plaats, op zoek gaan naar een geschikte kavel. Op die manier kunt u er zeker van zijn dat u als eerste aan de onderhandelingstafel terecht komt.

Bosgrond verkopen?

Wat vinden anderen van Grondplatform?